Profita de transport gratuit in toata Romania la comenzile mai mari de 499 lei, mai multe detalii

Categorii produse
 • Arbust Catina Serpeni
 • Arbust Catina Serpeni
Arbust Catina Serpeni -25%

Compatibil cu acest produs:

Arbust Catina Serpeni

 • COD #3319
 • Producator: Plant
  18.53
 • 24,71 lei
 • 18,53 lei
 • -25%
 • TVA inclus
 • Produsul este Stoc depozit / Greutate 0,50 Kg

Informatii generale Arbust Catina Serpeni

Daca nu se prind ii schimbam gratuitInformatii generale Arbust Catina Serpeni:

CatinaSerpeni  sau "ginsengul romanesc" contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Catina poate fi si cel mai bun vaccin antigripal.

Cătina Serpenieste rezistentă la capriciile vremii şi răspunde bine la tehnologia de cultură. Este important însă ca plantele să fie irigate.

Din punct de vedere taxonomic, cătina face parte din ordinul Rosales, familia Eleagnaceae, specia Hippophae rhamnoides.

Se prezintă ca un arbust tufos, extrem de rezistent în egală măsură la ger şi la secetă. Iubeşte lumina directă a soarelui, şi nu creşte în zone semiumbroase sau acoperite.

Atinge în medie înălţimea de 1,5 - 4 metri, dar în condiţii optime de mediu poate atinge şi 8 metri. Când clima zonei geografice unde creşte este totuşi prea aspră, cătina se adaptează la acest factor extern devenind un arbust târâtor.

Înfloreşte în lunile martie-aprilie, depinde de temperatură. Fructifică anual, însă abundent doar după vârsta de 4-5 ani, şi atunci o dată la doi ani.

Planta creşte în flora spontană a Eurasiei, cu optimul de adaptare ecologică şi centrul distribuţiei în Asia Centrală, unde se întâlneşte mai ales în zonele montane. Dacă în Asia ocupă un areal imens, partea din Europa unde este răspândită contă într-o prelungire minusculă.

Mod de utilizare Arbust Catina Serpeni:

Puietii de catina se planteaza toamna sau primavara foarte devreme. Gropile trebuie sa aiba 60 de centimetri adancime si aproximativ 60 latime, pentru a permite radacinilor sa se dezvolte.

Inainte de a fi plantati, puietii de catina trebuie sa treaca prin procesul de mocirlire. Acesta implica amestecul de substante hranitoare pentru planta: balega de vaca, argila, apa si pamant galben. Toate acestea se amesteca si se adauga la radacina puietelui de catina.

Abia cand groapa este pregatita, se transfera puietii din mocirla in solul fertil.

Catina nu este un arbust pretentios la temperaturile de afara. Rezista pana la temperaturi de -35 de grade Celsius sau la temperaturi caniculare, de pana la +45 de grade Celsius.

Ca sa se dezvolte bine si sa ofere un rod bun, catina are nevoie de expunere indelungata la soare, eventual pe parcursul intregii zile.

In ceea ce priveste solul, acesta trebuie mentinut curat, fara buruieni, cel putin in primul an de la plantare, pentru a permite radacinilor sa se prinda bine. Potrivit specialistilor, orice sol este prielnic pentru catina, de la prundisuri, la cernoziomuri si soluri brun-roscate.

Fertilizarea solului nu este necesara, decat daca solul este sarac, iar plantele se dezvolta foarte greu.

Beneficii client:

-acest arbust se planteaza foarte usor si este foarte usor de intretinut

-este rezistent la boli si daunatori, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel, beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

-contine o cantitate foarte mare de vitamina C, fiind benefica sanatatii omului

Avantaje produs:

-este un arbust rezistent la seceta si ger

-cătina este rezistentă la capriciile vremii şi răspunde bine la tehnologia de cultură

-se prezintă ca un arbust tufos, extrem de rezistent în egală măsură la ger şi la secetă. Iubeşte lumina directă a soarelui, şi nu creşte în zone semiumbroase sau acoperite

Arbustii fructiferi sau baciferi, sunt alegerea ideala pentru cei ce vor ca munca lor sa dea roade. Arbustii fructiferi ne garanteaza fructe proaspete si sanatoase in propria gradina. Printre cei mai intalniti arbusti fructiferi putem enumera agrisii, afinii, murii, zmeurii, coacazii. Arbustii fructiferi sunt irezistibili pentru copii. Cum pot ei sa vada un mur plin de fructe si sa nu se serveasca? Cum pot vedea zmeura crescand mare si gustoasa si sa nu o incerce? Tocmai de aceea, cand vine vorba despre ingrijirea arbustilor fructiferi, nu se recomanda folosirea de ingrediente chimice pentru protejarea lor. Singurele situatii cand astfel de ingrediente sunt recomandate sunt doar cazurile speciale, cand planta se imbolnaveste sau trebuie protejata, si atunci cand stim ca nimeni nu are cum sa guste accidental din fructele produse de arbustul fructifer in cauza.

Afinul, coacazul si zmeurul prefera zonele luminoase, desi pot produce fructe si in zonele mai umbroase. Se dezvolta ideal in zone colinare si se adapteaza bine la conditiile de mediu din Romania.

Doar la Pestre ai parte de arbusti fructiferi de vanzare certificati la un pret foarte avantajos si transport garantat, de aceea arbustii fructiferi online se vand foarte bine si au mare cautare.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0374.464.464 aboneaza-te la newsletter sau intreaba-l pe Pestre.

Specificatii produs

Tip produs: Catina
Culoare fruct: Portocaliu
Forma fruct: Alungita
Tip sol: Orice fel de sol
Perioada de sadire: Tomna tarziu
Necesita polenizator: Da
Posteaza un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Arbust fructifer Coacaz, negru

17,33 lei13,00 lei

-25%
Arbust fructifer zmeur Autumm Bliss, rosu

14,50 lei10,88 lei

-25%
Dud alb, (Morus alba), la ghiveci

28,50 lei21,38 lei

-25%
Arbust fructifer Goji Chinensis

17,99 lei13,49 lei

-25%